"Ne álmodd az életed, éld az álmod!"



De ebben a rohanó, pusztuló-épülő világban igazán nehéz folyton mosolyogni, és minden vágyunkat megvalósítani. Két lábbal kell a földön állni, de nem földhöz ragadtnak lenni. Hidd, hogy sikerülhet, a céljaid elérheted, az álmaid megvalósíthatod. Merj álmodozni, miközben nyitott szemmel jársz!




Dream awake! :)


Full jó csokis muffin
A hosszú kihagyás miatt elnézést kérek, kiengesztelésül íme egy recept, még 2009 augusztusából:

Tegnap megint sütöttünk, gondoltam, ezt is megosztom veletek. Ez a süti olyan, mint a retró tejföl reklám: Nem lehet megunni! Na, ki emlékszik rá? :D

Szóval a recept: 15 dkb liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 ek barackíz, fél csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg tört étcsoki.

A sütőt előmelegítjük 170 Celsius fokra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal és a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, belekeverjük a tört csokit. A tésztát formába kanalazzuk, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ez az eredeti. Mi ezen annyit változtattunk, hogy kakaóporból elég a kevesebb is, különben túl tömény lesz, valamint a baracklekvár helyett tejet raktunk bele. És az első öt percben nagy lángon sütöttük, utána levettük. Próbáljátok ki, érdemes! Jó étvágyat! :)

Címkék: , |
2 Responses
  1. Freya Says:

    Jó kis recept ez! :) Szerintem nem durva a kakaómennyiség, nem baj, ha ütős lesz ;) Viszont a lekvárt én sem tudom hova tenni.


  2. Névtelen Says:

    Szia! :) A kakaó kinek-kinek ízlése szerint, a recept ilyen esetekben csak ajánló. :) Nekünk kevesebb is elég bele. Illetve lekvárral is finom. Mikor azzal csináltuk, igazából nem sok különbség érződött, pedig hát raktunk bele. :) Lehet, hogy még így is kevés volt. :)

    A.J.


Követők

  • Látogatók