"Ne álmodd az életed, éld az álmod!"



De ebben a rohanó, pusztuló-épülő világban igazán nehéz folyton mosolyogni, és minden vágyunkat megvalósítani. Két lábbal kell a földön állni, de nem földhöz ragadtnak lenni. Hidd, hogy sikerülhet, a céljaid elérheted, az álmaid megvalósíthatod. Merj álmodozni, miközben nyitott szemmel jársz!




Dream awake! :)


Amerikai palacsinta /2009.júni/
Na igen, tipikus... :D WARNING! Aki nem szereti a főzést, vagy annak bármilyen formáját, ne olvasson tovább! Amennyiben mégis meg teszi ezt, felelősséget nem vállalok az esetleges bajok miatt. A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg édesanyját, vagy szakácsát.

Rendben, ez csak ilyen kis kitérő volt, ami csak úgy jött... elnézést érte... :D :$

Tehát a palacsinta... Pár napja (vagy már lassan hete?) találtam egy cikket róla, leírták a hozzávalókat, ilyenek. Mivel elég könnyűnek tűnt, és érdekelt is ez az ízvilág, úgy gondoltam, kipróbálom... vagy ha nem én, majd anyuval megcsináltatom... :D Amúgy is már régóta nyúz, hogy tanuljak főzni, pedig ahogy olvasgatok egy-két blogot, nem is vagyok annyira lemaradva... jajj, ne térjünk el a tárgytól!

Túl sok hozzávalója sem volt (van), úgyhogy belevágtam. Kedden reggel hamarabb felkeltem egy félórával, alapanyagok, edény, fakanál, miegymás, és hajrá! Meg kell mondjam, büszke voltam magamra, sztem remekül sikerült, ráadásul elsőre... kitűnő! Aztán délután anyu kicsit lohasztotta a kedvem... Szerinte "túl rágós".

Íme a recept: 2 tojás, 1 csapott kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 8 dkg liszt, 1 dl tej. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a sóval kemény habbá verem A tojássárgájákat simára keverem a liszttel, sütőporral és a tejjel. A habot beleforgatom a tejes-lisztes keverékbe. (forgatom, tehát ne nagyon törjük össze!). Én tettem bele pici (kb fél kanál) cukrot, meg talán valamivel több tejet. Meg kevesebb lisztet. Aztán már süthetjük is.

Ebből a mennyiségből kb 5 db palacsintát tudunk sütni, már ha úgy sütjük, mint én, azaz kb fél centi vastagra. :D Két főnek ez elég, elég laktató. Ha meg mégse, akkor még lehet csinálni, vagy ott a jól bevált vajas kenyér... :D

Fogyasztás: Én magában, cukorral; illetve nutellával ettem, nagyon ízlett. Ezenkívül ugye jöhetnek a szokásos öntetek (juharszirup, csoki, ... etc), tejszínhab, eper, ... és tulajdonképpen minden, amit el tudtok képzelni, ennek már igazán csak a fantáziátok szab határt. Na meg talán a pénztárcátok... :D

Ha valakit érdekel az eredeti oldal, tessék, egy link: recept link

Követők

  • Látogatók